Meistä

Benelli on italialainen moottoripyörien ja mopojen valmistaja sekä suunnittelutoimisto. Yritys perustettiin jo vuonna 1911 italialaisessa Pesarossa, eli se on Bianchi:n (1897), Ancillottin (1907), Caproni:n (1908) jälkeen neljänneksi vanhin italialainen mp-valmistusta harjoittanut yhtiö. Sen perinteinen logo kuvastaa leijonan rohkeutta (tarkalleen ottaen leijona on 1926 lopettaneen Molaroni-tehtaan perua, minkä tiloihin Benelli siirtyi vuonna 1932), mittavaa menestystä moottoriurheilussa laakerilehtikranssilla, ja kolmen TT-voiton tähteä viimeistelevät tuotemerkin. Benelli on syksystä 2005 lähtien kuulunut Qianjiang-yhtymään.
Benellin pyörissä on oma leimansa, italialaisdesign näkyy selvästi. Yhtiö kuului perustajaperheen Giovanni Benellin suunnittelemilla moottoreilla aikoinaan teknisen edistyksen eturintamaan, ja sillä on ollut mittavaa menestystä mp-urheilussa (road racing), muun muassa pitkä sarja Italian mestaruuksia sekä kolme voittoa Tourist Trophyssä. Sen oman tuotannon lisäksi (ks. 2015-mallisto) Benelli toimii omistajansa, Kiinan suurimman kaksipyöräisten valmistaja Qianjiang-yhtymän suunnittelu- ja muotoiluosastona. Benelli tunnetaan myös aseiden ja erityisesti haulikoiden tekijänä, ja Benelli Armi S.p.A. kuuluu nykyään maailman vanhimman asevalmistajan, jo 1526 perustetun Piero Beretta S.p.A.:n yhtiöryhmään. Beretta-suku omistaa myös mm. suomalaisen SAKO Oy:n.

Tarinamme

1911 ~ 1934

La Famiglia - perheen ponnistus 1905-1921

Isä-Benellin kuoltua 1905 jää vaimo Teresa Benelli elättämään kuuden veljeksen perhettä maatilalleen Pesaroon, mikä sijaitsee Adrianmeren rannalla Riminin läheisyydessä. 1900-luvun alun tekniikkabuumin vuoksi pojat ovat kiinnostuneita kaikenlaisista koneista ja laitteista. Vanhimmat pojat Giuseppe ja Giovanni saavatkin lähteä opiskelemaan insinööreiksi läheisen Fermon kaupungin teknilliseen instituuttiin (ei Sveitsiin, kuten monissa lähteissä ilmoitetaan). Perheellä on tapana kokoontua ruokailemaan yhdessä, jolloin pojat keskustelevat vilkkaasti teknisistä laitteista joita aikoisivat alkaa rakentaa. Myös nuoremmat Francesco, Filippo, Domenico sekä nuorin Antonio ("Tonino"), tuolloin 9-vuotias, ovat innolla mukana. Poikien innostuksen huomatessaan, ja perheeen elannon turvatakseen, Teresa Benelli päättää käyttää aviomieheltään jääneen perinnön sekä maatilan maiden myynnistä saadut varat hankkiakseen poikien suunnitelmiensa toteuttamiseen tarvitsemia työstökoneita ja työkaluja. Benelli-yhtiö perustetaan 1911, ja se toimi aluksi maatilan tallissa korjaten polkupyöriä sekä maatalouden eri koneita ja laitteita.

Koska Pesaron seutu (Marchia-maakunta) ei ole kovin vaurasta eli moottoriajoneuvoja on vähän, alkavat Benelli-pojat hankkia töitä esimerkiksi työstämällä CANES-metsästyskiväärien piippuja - Benelli-perheen asevalmistus eriytettäisiinkin sittemmin omaksi yhtiökseen. Pajassa valmistetaan myös esimerkiksi tarkkuusosia lentokoneteollisuudelle sekä sotatarpeisiin, ja sen haalimien kaikenlaisten valmistustöiden vuoksi sillä oli varaa palkata muutama työtekijä perheenjäsenten rinnalle. Katastrofi iskee 16.8.1916, kun Marche-maakunta kokee noin 5,9 Richterin maanjäristyksen, mikä tuhoaa Benellien maatilan sekä työpajan. Sukulaisten avulla perhe saa uudet tilat käyttöönsä, ja Benelli-pojat saavat jo 1919 valmiiksi ensimmäisen oman moottorinsa mikä sijoitetaan polkupyörän runkoon. Pojat jatkavat sinnikkäästi jo 1912 aloittamansa oman moottorin suunnittelua, ja 1920 Milanon messuilla työn tulos, kehuja kerännyt 75-kuutioinen kaksitahtimoottori pystytään vihdoin esittelemään. Moottorin iskutilavuus kasvaa 98 kuutioon, ja 1921 on vihdoin ensimmäisen täysin omavalmisteisen Benelli-moottoripyörän aika.

1940 ~ 1950

"Racing improves the breed" - kilpailu jalostaa rotua 1921-1949

Perheen nuorin, pikku-Antonio eli "Tonino", osoittautuu lahjakkaaksi kuljettajaksi. Ensimmäisestä Benellistä kehitetty kilpaversio pääsee osallistumaan kilpailuihin jo 1923. Tonino voittaa sittemmin Italian mestaruudet 1927, 1928, 1930 ja 1931 Benellin hyvin edistyksellisillä 175-kuutioisilla, ensin OHC- ja sittemmin DOHC-versioina, jotka Giovanni Benelli oli suunnitellut 1926 lähtien. Tonino voittaa 1930 myös Euroopan mestaruuden luokassaan, tiimikaveri Carlo Baschierin ollessa kakkonen. Benelli on 1930-luvulle tultaessa kasvanut 1.000 työntekijän yritykseksi, ja 1932 uuden tehtaan ostamisen aika: valmistus siirtyy Molaroni-yhtiön (mp-valmistaja 1921-26) entiseen kiinteistöön Viale Mameli-tiellä (1981 asti). Valitettavasti Tonino joutuu 1932 onnettomuuteen, mikä katkaisee hänen kilpauransa, mutta Benellit jatkavat voitokkaina, 175-mestaruuden 1932 mennessä Baschierille ja 1934, 1936 ja 1939 eri kuljettajille 250-luokassa. Valtaan nousseen Benito Mussolinin, "Il Duce":n aikakaudella Italia modenisoituu raivokkaasti. Jo 1924 avataan ensimmäinen "Autostrada" eli moottoritie (tosin tässä vaiheessa vasta 2-kaistaisena osuutena), ja maa teollistuu vauhdilla. Benellit ovat mukana tässä nopeassa kehityksessä, ja alle 200-kuutioisten veroedun poistuttua mallisto kasvaa 1935 jo 500- ja 250-kuutioisiin malleihin asti. 250-kuutioinen saavuttaa 1937 ennätysnopeuden lentävällä kilometrillä, 181km/t ja saman vuoden Grand Prix des Nations-kilpailussa 250-Benellit ottavat kolmoisvoiton. 1939 britti Ted Mellors saavuttaa luokkavoiton Lightweight Tourist Trophy:ssä (250cc) Man-saarella, natsi-Saksan dominoivien ahdin-DKW:iden nenän edestä. Tehtaalla on myös jo valmiina huikea nelisylinterinen ahtimella varustettu 250-kuutioinen kilpamalli kaudelle 1940, mutta maailmansodan syttyminen pysäyttää kilvanajot.

Italian sotaseikkailu "Teräsliitossa" natsi-Saksan kanssa päättyy kehnosti. Il Duce syöstään vallasta 1943 ja Italia vaihtaa Liittolaisten puolelle. Saksalaiset entiset aseveljet eivät suostukaan poistumaan maasta taisteluitta: etenkin Etelä-Italia kärsii pahasti sodan tuhoista. Sodan melskeissä myös Benelli tehdas joutuu ensin liittolaiskoneiden pommittamaksi, sitten saksalaisarmeijan ryöstelyn kohteeksi. Yritys kitkuttelee sodan jälkeiset vuodet muuntamalla sotilaspyöriä siviilikäyttöön. Tilanne vaikuttaa niin epätoivoiselta, että vasta 1948 Benelli päättää korjata vauriot ja aloittaa tuotannon uudelleen. 1949 tehdas on taas kunnostettu ja pääsee aloittamaan tuotannon sotaa edeltäneillä malleilla. Veljekset riitaantuvat ahdingon vuosien aikana keskenään, vanhimman Giuseppen halutessa siirtyä auton valmistukseen muiden taas pysyessä mieluummin ase- ja moottoripyörävalmistajina. Jo kesällä 1946 Giuseppe alkaa solmia yhteistyö- ja rahoituskuvioita kreivi Albanin toimiessa osapuolten yhdistäjänä, ja 1948 yhteistyö tuottaa Italian tarvitseman halvan nelipaikkaisen kaksiovisen BBC-auton (Benelli, Beretta & Castelbarco) kolme prototyyppiä. Auton moottorina on 600-kuutioinen moottoripyörä-V2, ja torinolainen korinrakentaja Alberto Rossi luo BBC:hen kauniin korin. Prototyyppejä aletaan testata Brescian seudulla, mikä säikäytää FIAT-jätin: tehokkaampi BBC on uhkaava kilpailijaa sen "Topolino"-pikkuautolle. FIAT:in Vittorio Vallettan painokkaan suostuttelun jälkeen Pietro Beretta irtaantuu yhteistyöstä "koska asetehtaan toiminta-ajatukseen ei sovi valmistaa autoja" (Beretta on siis kuuluisa 1526 perustettu asetehdas, maailman vanhin yhä toimiva, ja yhä perheomistuksessa), ja rahoittajansa menettänyt BBC-projekti kuihtuu kasaan.

1950 ~ 1980

Benelli ja Motobi 1949-1972

Autohankkeen kaaduttua italialainen perhedraama ottaa kulkunsa: Giuseppe Benellin kunnia ei salli hänen palata perheyhtiöön, vaan hän perustaa 1949 oman uuden tehtaansa FAMOSA:n (Fabbrica Auto Motocicli Officine Strada Adriatica, lyhenne tarkoittaa myös "kuuluisaa" vrt. famous), myöhemmin "Moto B Pesaro" - 1950 se lyhenee Motobi:ksi. Niin Benelli kuin Motobi hyötyvät sodanjälkeisen Italian patoutuneesta ajonevojen tarpeesta (vrt. Vespa), ja kummankin pienet mallit menevät kuin kuumille kiville. Aluksi kaksi- ja nelitahtisia moottoreita tarjonnut Motobi kehittelee 200-kuutioisen nelitahtisinkun "Catria"-sarjansa jatkeeksi, ja tämä "voimamuna" (munan muotoisesti muotoillut moottorilohko sekä makaava sylinteri - Motobi:lle tunnusomainen jo 1949 "Balestrino" 98-kuutioisesta alkaen) löytää paitsi yleisön suosion myös menestyy kilparadoilla "Sport Production"- eli MSDS-luokassa erinomaisesti. Giuseppe Benelli kuolee 1957 ja hänen poikansa jatkavat Motobi:n pyörittämistä, mutta 1950-luvun lopun lamakausi puree Motobia erityisen pahasti. 1962 aika on kypsä perheen taas yhdistää voimansa, eli Benelli ostaa Motobi:n osakekannan. Rinnakkain toimien ne pääsevät mukaan Yhdysvaltojen markkinoille, ja ne alkavat taas menestyä.

Myös Benelli oli tällä välin palannut kilparadoille. 1947 sodan tuhojen keskelläkään kilpailuvietti ei sammu, vaan Benellit palaavat radoille aluksi vaatimattomin voimin. 1950 Dario Ambrosini tuo 250-Benellillä ensimmäisen sodanjälkeisistä maailmanmestaruuksista, pieni 125-kuutioinen "Leoncino" voittaa luokassaan 1953-57 neljästi Motogiro d`Italia (vrt. polkupyörien Giro d`Italia), ja kahdesti Milano-Taranto:n yksipäiväisen marathonkisan. Valitettavasti Ambrosini menehtyy onnettomuudessa 1951 Ranskan GP:n harjoituksissa, ja Benelli vetäytyy 1950-luvun loppuun asti moottoripyörien GP-sarjasta. 1959 kuuluisa Mike Hailwood osallistuu Benellillä taas Tourist Trophyyn, 1965-66 Tarquinio Provini voittaa Italian mestaruudet 250-luokassa, 1967 Silvio Grassetti 350-luokassa myös nelisylinteri-Benellillä, ja huippulahjakas peloton Renzo Pasolini Benellillään käy usean vuoden ajan eeppisiä taisteluja briljanttia Giacomo Agostinia vastaan, tuloksena Italian mestaruudet 1968 (250/350) ja 1969 (250/350). 1969 australialainen Kelvin "Kel" Carruthers tuo yhtiölle kolmannen TT-voiton ja toisen GP-maailmanmestaruuden 250-kuutioisten luokassa, ja 1970 hän sijoittuu hopealle 500-luokassa (Benelli/Yamaha). Kuten muuallakin maailmalla markkinoita myös Italiassa valtaavat japanilaisjätit alkavat kuitenkin pistää Benelli-Motobin ahtaalle niin kilparadoilla kuin myyntimäärissäkin. Pieni silmälasipäinen rakastettu "antisankari" Pasolini kuolee 1973 traagisesti Monzan GP:ssä - sama kolarisuma missä myös Suomen Jarno Saarinen menehtyy (Yamahan julkaisema dokumentaatio liitetty käännöksenä ko. juttuun). Järkyttävän joukkokolarin vuoksi Benelli vetäytyy lopullisesti kilparadoilta.

Benellin asetuotanto yhtiöitetään 1967 Benelli Armi S.p.A.:ksi, ja sen johtajaksi tulee Paolo Benelli. Asetehtaana se on kenties tunnetuin haulikoistaan, mutta Benelli valmistaa pistooleja sekä aseita myös armeija-, poliisi- ja SWAT-rynnäkköjoukoille (mm. pumppu-ja kaasutoimisilla puoliautomaatti-haulikoita). Benelli-aseet ovat vuodesta 2000 kuuluneet jo 1526 perustettuun (maailman vanhin yhä toimivaan asevalmistajan, edelleen perheomisteinen) Piero Beretta S.p.A.-yhtymään.

Mp-tehtaan viimeiseksi huipputuotteeksi jää jo "voimamunan" suunnitelleen Piero Prampolinin kehittelemä malli 650 "Tornado", jonka pääasiallisiksi kilpailijoiksi nähtiin brittien silloin vielä markkinoita hallinneet nelitahti-twinit, sekä niiden japanilaiskopiot Kawasaki W1 650 tai Honda CB450. Aikalaisekseen urheilulliseksi muotoilllun pyörän alustasta vastasi Luigi Benelli. Tornado syntyy hitaasti (prototyyppi jo 1968, mutta tuotantolaitteiden hankinta viivästyy), ja se tulee myyntiin vasta 1970 (USA) ja 1971 Euroopassa. Alkusarja ei ole vielä varustettu sähkökäynnistyksellä jota ostajat vaativat, ja twini täristää julmasti 4.000/min yläpuolella. Nämä puutteet korjataan 1972 650 S-versiossa ja tehokkaammassa 1972 S2:ssa. Valitettavasti pommin lailla 1969 markkinoille iskeytynyt Honda CB750 Four "Tuutti" tekee Tornadosta (ja myös 1968 esitellystä Yamahan XS-1 650 twinistä) vanhanaikaisen jo ennen sen lanseerausta: päävastustaja ei olekaan Ison-Britannian mp-teollisuus mikä ajautuu muutamassa vuodessa kriisiin, vaan Japanin nousevat jätit. Tornadon lähes identtinen rinnakkaismalli Motobi 650 Pesaro voittaa twin-vertailun britti- ja japsikilpailijoitaan vastaan, mutta Benelli/Motobi-yhtymän talousvaikeuksia se ei enää ratkaise. Raskasrakenteinen (220kg) mutta hyvän ajettavuuden omaava ja lähes 190km/t kulkeva, vain noin 2.000 kappaleena valmistettu 650 Tornado nauttii edelleen arvostusta keräilijäpiireissä.

1988 ~ 2015

Alejandro de Tomason aikakausi 1972-1988

Alejandro de Tomaso (1928-2003), joissain lähteissä myös italialaistetussa muodossa Alessandro de Tomaso, oli argentiinalainen kilpa-ajaja ja teollisuusmies. Kuuluisan poliitikkosuvun vesa pakenee Argentiiasta 1955, kun häntä epäillään vallankaappaushankkeesta maan silloista johtajaa Juan Perón:ia vastaan. Modenaan asettunut ja varakkaan yhdysvaltalaisen perijättären Isabelle Haskellin (myös kilpa-ajajan) nainut de Tomaso aloittaa kilpa-ajajan uransa OSCA- ja Maserati-kuljettajana, ja ajaa 1957-59 kahdessa Formula 1-osakilpailussa (Ferrarilla 9:s + Cooper:illa DNF, ei pisteitä). 1959 hän perustaa DE TOMASO-autotehtaan mikä menestyy hyvin, ja myös muut liiketoimet sujuivat erinomaisesti. 1970-luvulle tultaessa de Tomaso pystyy keräämään kokoon laajan ajoneuvoalan yhtiöryppään mihin kuuluvat muun muassa koritehtaat Ghia ja Vignale, autonvalmistajat Maserati ja Innocenti (BMC:n italialaistytär ja Mini:n suurvalmistaja). De Tomaso harjoittaa yhteistyötä ensin Ford Motor Companyn kanssa (1971-74 deTomaso Pantera:a myydään Lincoln-ketjun kautta n. 5.000kpl USA:n markkinoille), sitten Chrysler-yhtymän kanssa italialaissukuisen Lee Iacoccan kaudella (mm. Chrysler TC, 7.300kpl). Alejandro de Tomaso tulee myös 1971 Benellin ja 1973 Moto Guzzin omistajaksi. Benelli siirtyy 1981 uuteen tehdaskiinteistöön Pesaron laidalla. DE TOMASO-yritysryhmä purkautuu 1990-luvulta alkaen perustajan sairastelunkin vuoksi, ja omistajan kuoleman jälkeen 2004 se ajautuu selvitystilaan.

Omistajanvaihdoksen jälkeen Benellille suunnitellaan Honda-nelikon pohjalta nopeasti laaja sarja kilpailukykyisiä malleja neli- ja jopa kuusisylinterisillä moottoreilla. Tornado saa jatkaa välikauden 1974 asti (joissain lähteissä 1976) kunnes Benellin omat, Ghian kauniisti muotoilemat 500 Quattro- ja 750 Sei-mallit (ensimmäinen sarjavalmisteinen mp kuusisylinterisellä moottorilla) valmistuvat. Nelisylinterimallisto laajenee sittemmin myös 250, 350/400 ja 650-kuutioisiin joista osaa saa myös Moto Guzzi-merkkisinä, ja kuusisylinterisen 750:n jatkajaksi tulee 900-kuutioinen versio polttoaineen ruiskutuksella. Pyörät myyvät kohtuullisen hyvin (esimerkiksi kallis 750 Sei yli 3.000kpl), vaikkakaan ne eivät uhkaa Hondan ylivoimaa markkinoilla. Myyntiä haittaa myös, että teknisesti hienoissa malleissa on erinäisiä eurooppalaisajoneuvojen tavallisia pikkuvikoja toisin kuin japanilaiskilpailijoilla. 250 Quattro (myöhemmin "254") on pienin sarjatuotantoon päässyt nelisylinterinen moottoripyörä, ja kuusisylinteriset 750/900 Sei keräilijöiden aarteita (Suomessa 7+3kpl). Mallien tuotanto loppuu 1988, kun Benelli sulautuu menestyksekkäämmän Moto-Guzzin osaksi ja Pesaron tehdas menee myytiin.
Etsikkoaika ja Qianjiang-yhtymä 1989-

Ensimmäinen herättämisyritys tapahtuu 1989, kun Pesarossa toimiva Giancarlo Seici (BIESSE) yrittää jatkaa tuotantoa Benellin vanhalla tehtaalla. Toinen yritys 1995, jolloin Andrea Merloni ostaa Benellin tuotemerkin oikeudet DE TOMASO:lta, on onnistuneempi. 1999 yhtiö esittelee Milanon messuilla liukkaasti muotoillun kolmisylinterisen Tornado 900 Tre:n. Se tulee markkinoille 2002, vaikkakin mallin voimakkaan etukeno ajoasento korkealla satulalla (jäähdytin sijoitettu satulan alle, ja kaksi keltaista tuuletinta näkyvä tunnusmerkki) jakaa mielipiteitä. 2004 seuraa Tornado-moottorista iskua pidentämällä luotu 161bhp:n tehoinen 1130-kuutioinen TNT-roadster, mikä saa MOTORRAD-lehden "vuoden moottoripyörä"-tittelin. Suuret investoinnit uusiin malleihin ja panostus kilpailutoimintaan ovat kuitenkin liikaa ja yhtiön talous ajautuu keväällä 2005 niin vaikeaksi, että valmistus joudutaan keskeyttämään.

Syyskuussa 2005 kuvaan astuu Qianjiang-yhtymä, kevyemmillä moottoripyörillään Kiinan suurimmaksi valmistajaksi noussut yritys, joka tulee laadukkailla Keeway-tuotteillaan voimalla Euroopan markkinoille. Kiinalaiskomennossa myös Tornado saa 2006 ison 1130-moottorin, ja Benellille palkatut uudet suunnitteluvoimat laajentavat mallistoa niin 250-600 kuutioisten keskiluokkaan kuin pienempiin skoottereihin ja polkupyöriin. Benelli on myös suunnittelukeskus Qianjiang-yhtymän mp- ja skootterituotteille. 2011 yhtiö viettää 100v-juhliaan. Kolmisylinteriset 1130-kuutioiset sport-, roadster- ja enduromallit lopetetaan sittemmin, ja tilalle tulee kehuttu 600-kuutioinen nelikko.


Perintö


Tilaa

Tilaa uutiskirjeemme

Your privacy on the Benelli website

This website is managed by Benelli Q.J. S.r.l. (“Benelli”). The main purpose of this site is to provide you with the Services we offer related to our website. We want you to feel safe when you visit our website, and we are committed to protecting your privacy during this visit.

Before you use and contribute information via this website, we advise you to read our Privacy Statement and our Privacy Policy and agree to the terms they contain.

Your decision to contribute your Personal Data is voluntary. However, since registration of a personal account and the use of our Services require personal data, you cannot use this site unless you contribute your Personal Data.

About us

Benelli is a company which develops and produces motorbikes, with registered office at Strada della Fornace Vecchia, sn, 61122 Pesaro (PU), Italy, belonging to the Qianjiang group headquartered in Wenling, Zhejiang province, China.

The data controller has designated a Data Protection Officer (DPO), who can be contacted by email at dpo@benelli.com or by writing to Strada della Fornace Vecchia sn, 61122 Pesaro (Italy).

Which data do we collect?

The Personal Data we collect from you include your name, address, email address and IP addresses and data regarding the pages you visit and when.

Personal Data may include:

  • Personal Data which you contribute to us, such as your email address and your country/region; if you use your social media account to access or register for a personal account on the Benelli website, we may also collect any information in the public domain associated to your social media account. If you make a purchase on the Benelli website, we will collect your name, postal/shipping/billing address (including postcode), contact information, email address, credit card number or other payment service information.
  • Personal Data supplied to us through your use of the Benelli Services, such as device, register or position data.

We do not collect sensitive personal data.

We also collect Personal Data through the use of cookies. Cookies are small data files which store and recover information about your visit to this website - such as how you accessed our website, how you browsed the site, and which information was of interest to you. For further information about cookies, please read our cookie policy.

How do we use your data?

We analyze your data to find out what works best on our website, to define the most appropriate ways of improving it, and, finally, to decide how to change our site to make it more effective for you and other users. We may also use your data for other purposes, when we are authorised to do so by law, such as to comply with requests from public authorities or to conduct internal investigations. Find out more about how we use your Personal Data.

We may also send you emails on your request. If you have subscribed to our newsletter and have agreed to receive further communications, we may also send you marketing emails, such as product updates or other marketing information regarding our products and services. Please remember that you can withdraw your consent at any time.

Will we share your data with third parties?

Since we are a global organization, the data we collect may be transferred internationally within the worldwide Benelli organization. We may also share your data with third parties such as our service providers.

We restrict access to personal data concerning you to employees we consider have a reasonable need to come into contact with these data for the supply of products or services or to perform their duties. Our staff are trained regarding their data protection obligations.

International transfer of personal data

You recognise and agree to the transfer, storage, use or processing of your data at/by Benelli and its affiliated companies and/or its service providers which might be located in a country other than your own. All the aforesaid transfers, storage or processing of your data will be subject to the Privacy Policy and the relevant laws with regard to the protection of the privacy and security of personal data.

We use approved contractual clauses for the international transfer of personal data collected in the European Economic Area and Switzerland. As a global company, Benelli has a series of legal entities in different jurisdictions, which are responsible for the personal data which they collect and which are processed on their behalf. Find out more about Benelli’s global organization.

How do we protect your data?

The protection of your data matters to us. We process your data in compliance with the relevant data protection legislation, and we will adopt appropriate measures to guarantee this website’s security. We provide physical, electronic and procedural guarantees compliant with Italian laws and regulations to protect your data, including, but not limited to, those set forth in the General Data Protection Regulation no. 679/2016 (“GDPR"). We will ensure that we have adequate physical and technological measures to protect your data, wherever they are stored. When we outsource any process, we will ensure that the supplier has adequate security measures.

How can you access, change or erase your data?

For any query regarding the processing of your personal data or to exercise any of the following rights, please contact us at privacy@benelli.com.

  • You are entitled (in the circumstances and on the conditions, and with the exceptions, envisaged by the relevant law), to:
  • Request access to the personal data concerning you which we process: this right enables you to find out whether we hold personal data concerning you and, if so, to obtain information about and a copy of the said data.
  • Request the rectification of your personal data: this right entitles you to have your personal data corrected if they are inaccurate or incomplete.
  • Object to the processing of your personal data: this right entitles you to ask Benelli to stop processing your personal data.
  • Request the erasure of your personal data: this right entitles you to request the erasure of your personal data, also when the data are no longer necessary for the achievement of the relevant purposes.
  • Request the restriction of the processing of your personal data: this right entitles you to ask Benelli to process your personal data only in limited circumstances, including with your consent.
  • Request the portability of your personal data: this right entitles you to receive a copy (in a structured, commonly used and machine-readable format) of the personal data you have contributed to Benelli, or to ask Benelli to transmit those data to another controller.

To the extent that the processing of your personal data is based on your consent, you will be entitled to withdraw this consent at any time by contacting us here. Bear in mind that this will not affect Benelli’s right to process the personal data obtained before you withdrew your consent, or its right to continue parts of the processing which have legal bases other than your consent.

If, in spite of our best efforts to protect your personal data, you believe that your rights to privacy have been violated, we urge anyone to contact Benelli before taking any other action, in order to find a solution to any complaint. You are entitled to submit a complaint directly to the competent supervisory authority, or to bring an action against Benelli before a competent court (in the country where you live or work or in the country where you maintain that data protection law has been breached).

What are your rights with regard to marketing communications?

You may exercise your right not to receive marketing communications by ticking some boxes in the form below, which we use to collect your personal data, or by exercising your right to object in the email messages we send you. You may also exercise the right to stop receiving marketing communications at any time by contacting us. In this case, we will conserve minimal personal data to record the fact that you object, and will not contact you again.

How long do we store your data for?

We store your personal data for the time needed to pursue the purposes stated in this Privacy Statement, unless the law requires or permits a longer storage period.

Where can I get more information?

You will find more information about the procedures and purposes of the use of your data, and the rights you can exercise regarding your data, in our Privacy Policy.Peruuttaaksesi uutiskirjeen, klikkaatästä